I vår barnehage ønsker vi å legge til rette for at barna får mat og drikke som er nødvendig for barn i vekst. Barnehagen har jobbet tett med Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen, og har økt kompetansen blant personalet gjennom videreutdanning innen kosthold og fysisk aktivitet i barnehagen.
I løpet av barnehagedagen spiser barna 3 måltider. Barnehagen legger tilrette for 2 fullverdige ernæringsmessige måltider, og barna har med mat- pakker til ett av måltidene. Med full- verdig ernæringsmessige måltider mener vi at barna skal få tilbud avmat fra 3 forskjellige næringskilder: Protein, karbohydrater og fett. Maten skal være variert, fargerik og innbydende for barna
Våre måltider settes sammen av mat fra følgende grupper:
1 Gruppe:Grovt brød,grove kornprodukter, poteter,ris og pasta.
2 Gruppe:Grønnsaker,fruktogbær.
3 Gruppe:Fisk, annen sjømat, kjøtt, ost, egg, erter, bønner og linser.
Slikjobbervimedmåltideneibarnehagen:
- God tid til måltidene.
- Varmmat minimum 1dag i uken.
- Dyrkergrønnsaker og bærfra egen kjøkkenhage.
- Aktive voksne som legger vekt på et godt fungerende og trivelig spisemiljø.
- God hygiene før og under måltidene og ved oppbevaring og tilbereding av mat.
- Ivareta måltidenes pedagogiskefunksjon, mye læring i et måltid.
- Variert mat med ulikes maksopplevelser.
- Mat og drikke med mye tilsatt sukker unngås.
- Høster bær til bruk i mat og syltetøy.