Kosthold

Vi legger vekt på et sunt kosthold i barnehagen, og serverer en god frokost med grovt brød, godt pålegg og frukt og grønt hver dag i barnehagen. Barna får melk eller juice til maten, og de får et fruktmåltid på ettermiddagen.

Barnehagen er en FEM-OM-DAGEN-BARNEHAGE. Dette innebærer at vi serverer oppkuttet frukt og grønt til alle måltider, at vi praktiserer fruktfest når det er barnebursdag, og at alle ansatte har gjennomgått et e-læringskurs for å øke vår kompetanse om kosthold og ernæring.

Barna må ha med matpakke til lunsj alle dager hvis ikke annen beskjed er gitt.

Det er flere grunner til at vi har valgt å organisere maten på denne måten: Vi vet
at frokosten er dagens viktigste måltid, og at mange har litt dårlig tid og
kanskje ikke er så sultne med det samme de står opp.

Vi mener den gode frokosten i barnehagen gir barna en felles god start på dagen og
et godt grunnlag for aktivitet resten av dagen.

I tillegg ser vi at hvis vi skal opprettholde vårt fokus på friluftsliv er det
viktig å bevare muligheten til å ta spontane turer ut av barnehagen med små og
store grupper. Da er det mye lettere å organisere en tur når barna har gode
matpakker vi kan putte i sekken.

Personalet har også deltatt på fiskesprellkurs, og vi serverer ofte fisk når vi lager
varmlunsj.